2010-10-26 10:11:56• hírek • Szatmár.ro

Ki, mit nem tud a XXI. században? Az ízléses megjelenés

Örökérvényű kérdés: valóban a ruha teszi az embert? A jólöltözöttség napjainkban alapkövetelmény.

Valahányszor a társasági életünkre gondolunk - amikor színházba, étterembe vagy szórakozni megyünk - rádöbbenhetünk arra, hogy elsősorban azok az emberek ébresztenek bennünk rokonszenvet, akik már az első pillanatban is kellemes benyomást tesznek ránk. Napjainkban nagy figyelmet fordítunk az öltözködésre. Mindennapi öltözékünk estében a tisztaságnak elsődleges szemontnak kell lennie. Abban az esetben, ha anyagi forrásaink korlátozottak, előnyösebb kevesebb-, de jobb minőségű ruhákat vásárolni. Az első szabály a cipő kényelmére és minőségére vonatkozik. Ennek a két stílus kiegészítő elemnek feltétlenül jó minőségűnek kell lennie. Ezzel szemben az ingek, ruhák lehetnek olcsóbbak, de jó minőségűek.

Meg kell tanulnunk, milyen ruhadarab kiválasztásánál lehet spórolni, és milyen esetben nem szabad egyáltalán fukarkodni. Valójában az lenne jó, ha félretett pénzünkért csak igazán jó minőségű ruhákat vásárolnánk, melyeket szívesen viselünk. Ne vegyünk fölösleges ruhadarabokat csak azért, mert azok olcsók. Amint azt tudjuk, a megjelenés és az öltözék szoros összefüggésben vannak. Ha visszagondolunk a különböző történelmi időkre, megállapíthatjuk, hogy az öltözködés területén az idők folyamán számtalan divatos, praktikus vagy kevésbé kényelmes viselet volt. A jó ízlés megkívánja, hogy megjelenésünk soha ne legyen kirívó. A XXI. században egyre gyakrabban látunk olyan embereket, akik ízléstelen, már-már közönséges öltözéket viselnek.


Törekedjünk arra, hogy a jó ízlés határain belül maradjunk

Törekedjünk arra, hogy a jó ízlés határain belül maradjunk


Az egyik legnagyobb hibának számít, ha legszebb-, legjobb ruhadarabjainkat a hétköznapokon és nem a megfelelő alkalmakkor hordjuk, illetve ha ezek többnyire nincsenek összhangban egymással. A jó megjelenést a koszos öltözék azonnal lerombolja. A hölgyek/nők esetében alapkövetelmény, hogy a táska és a cipő színe mindig megegyező legyen, de alkalomtól függően a többi kiegészítőnek is összhangban kell lenniük egymással. A nőknek illik a legapróbb részletekre és kiegészítőkre is figyelniük. Ami az ékszereket illeti, mindig csak annyit szabad viselni, ami a ruhákat kiemeli. Ennek színben a ruhával harmonizálnia kell.

A férfiak esetében napjainkban is, csak a jegygyűrű, karkötő, karóra vagy nyakkendőtű elfogadott. A férfiak öltözékéhez nem illenek a nagyon élénk, rikító színek. A cipő, a kabát, a nyakkendő és az ing színének harmonizálniuk kell. Gyakran elkövetett hiba, hogy sötét színű ruhához világos színű cipőt és fehér zoknit viselnek. Lényeges, hogy a ruha színével a nyakkendőnek mindig összhangban kell lennie, ami egy igazán klasszikusan elegáns, és ízléses megjelenést kölcsönözhet minden férfinak. Az idők változnak, ezzel együtt pedig a divatirányzatok is. Ne feledjük, hogy a rosszul megválasztott kiegészítő az ízléses megjelenés egészét elronthatja. Törekedjünk arra, hogy a jó ízlés határain belül maradjunk!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: